מאמר מספר 3 - האם אני בעודף משקל ? / חלק ג'

במאמרים הקודמים דיברנו על הדרכים בהם ניתן להעריך האם אנחנו בעודף משקל.

הנושא הראשון היה BMI, השני היה אחוזי שומן וכעת – היקפים:

" לבלבו אגס וגם תפוח"

ישנם 2 סוגים של השמנה עיקריים:

  1. השמנת אגס.
  2. השמנת תפוח.


השמנת אגס:

זו השמנה שמאופיינת יותר בקרב נשים – השומן מתרכז בעיקר באזור הרגליים והאגן. השמנה מסוג אגס נחשבת להשמנה מסוכנת פחות מהשמנה מסוג תפוח.

השמנת תפוח:

זו השמנה שמאופיינת יותר בקרב גברים – הרגליים והאגן נשארים רזים אך השומן מצטבר בעיקר בבטן. השמנה מסוג תפוח נחשבת להשמנה מסוכנת יותר מהשמנת אגס. אנשים בעלי השמנה מסוג תפוח, בעלי סיכון מוגבר לחלות במחלות, כגון: התקפי לב, שבץ מוחי וסוכרת. ישנן נשים שמשמינות בעיקר באזור הבטן מסיבות גנטיות, גיל המעבר וגם הן בעלות סיכון מוגבר לתחלואה.

מדידת היקף בטן:

באמצעות מדידת היקף הבטן ניתן לדעת האם השומן בגוף הוא עודף וגורם לעליה בסיכון בריאותי.

אביזרים: סרט מדידה.

קח/י את סרט המדידה, הנח/י את קצה הסרט כ – 3 ס"מ מעל לטבור, הקף/י את הגוף באותו המישור (מומלץ להיעזר באדם נוסף שיקיף את הגוף), רשום/מי את התוצאה.

בקבוצת הסיכון נכללים:

נשים - בעלות היקף מותניים הרחב מ – 88 ס"מ

גברים - בעלי היקף מותניים הרחב מ – 102 ס"מ

במידה ואת/ה נמצא/ת בקבוצת הסיכון, אני ממליץ לכם להתייחס לתוצאה בכובד ראש ולהבין שזאת הזדמנות לבצע שינוי באורח החיים. ניתן להפחית את הסיכון לחלות באמצעות תזונה נבונה ופעילות גופנית המותאמת לכל אדם אישית. ליווי צמוד ומקצועי מסייע לרדת במשקל בעיקר באחוזי השומן ומשפר את אורח החיים.

גם אם מגיעים לתוצאה רצויה מבחינת המשקל, ה – BMI, אחוזי השומן וההיקפים, עדיין צריך להישאר "ערניים" ולא "להירדם בשמירה".

שמרו על עצמכם, הבריאות חשובה יותר מהכול.

לבריאות.

מורן לסקוב דיאטן קליני ומדריך כושר גופני